Σ΄αυτό το ιστολόγιο θα διαβάσετε εκτός των άλλων και την ιστορία του χωριού Αραχναίο που βρίσκεται στο Νομό Αργολίδας.



Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αναβαθμίστηκε η Ισλανδία που χρεοκόπησε το 2008


Και αφού  βίωσαν την … χρεοκοπία που φοβόμαστε  oι Iσλανδοί επανέρχονται. Η βασική διαφορά είναι ότι έβαλαν φυλακή καμπόσους κρατικοποίησαν τράπεζες έκαναν εκλογές και η χώρα άλλαξαν το σύνταγμα ηρέμησε. Η χώρα μας θα χαθεί γιατί  δεν  τίποτα από τα παραπάνω.
Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει πλέον στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται ως αξιόπιστος δανειολήπτης.
 «Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία “επενδύσεις” μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός οίκος.
Η Ισλανδία, από το 2008 που ήταν έτος χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης έφτασε να έχει πέρσι ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 3%. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η χώρα θεωρείται “πρωταθλήτρια” στη δημοσιονομική εξυγίανση, έχοντας μειώσει το έλλειμμά της από το 6,5% του ΑΕΠ το 2009 στο 0,5% το 2011.