Σ΄αυτό το ιστολόγιο θα διαβάσετε εκτός των άλλων και την ιστορία του χωριού Αραχναίο που βρίσκεται στο Νομό Αργολίδας.Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΔΙΚΗ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

του Ευάγγελου Σταυριανάκη
Θα σας πω μια ιστορία. Κάποτε είχε γίνει μια πολύ μεγάλη δική. Οι κατήγοροι ήταν πέντε, ο κουμμουνισμός, ο καπιταλισμός, ο φιλελευθερισμός, ο σοσιαλισμός και ο φασισμός. Ο κατηγορούμενος ήταν ο χρηματισμός. Ο δικαστής ήταν ένας πολύ επιφανής άνθρωπος. Όταν ήρθε η στιγμή να ακουστούν οι κατηγορίες, ξεκίνησε ο καπιταλισμός και σηκώθηκε. Άρχισε να μιλάει.
- Κύριε δικαστά , κύριοι ένορκοι, ο κατηγορούμενος είναι ένα κατακάθι της κοινωνίας.
Εμποδίζει να αυξηθεί ο πλούτος μου. Εξαγοράζει συμφωνίες και αναγκάζει ανθρώπους να φεύγουν από μένα και να πηγαίνουν στους υπόλοιπους κατήγορους. Εξαγοράζει συνειδήσεις και μειώνει τον πλούτο των πλούσιων.
Ο κατήγορος σταμάτησε να μιλάει και έκατσε πάλι στην καρέκλα του. Ο δικαστής αναφώνησε:
- Ο επόμενος!
Μετά σηκώθηκε ο κουμμουνισμός. Ξεκίνησε να απαγγέλνει τις κατηγορίες
- Κύριε δικαστά , κύριοι ένορκοι, ο κατηγορούμενος είναι ένα κατακάθι της κοινωνίας. Εμποδίζει να ζήσει η λαϊκή τάξη. Ακυρώνει αγώνες λαϊκούς ενάντια στο κεφάλαιο και τρώει το ψωμί του λαού. Εξαγοράζει συνειδήσεις και αναγκάζει να φεύγουν από μένα οι άνθρωποι και να πηγαίνουν στους άλλους κατήγορους. Πρέπει να τιμωρηθεί.
Ο κατήγορος σταμάτησε να μιλάει και έκατσε πάλι στην καρέκλα του. Ο δικαστής αναφώνησε:
- Ο επόμενος!
Μετά σηκώθηκε ο σοσιαλισμός. Ξεκίνησε να απαγγέλνει τις κατηγορίες
- Κύριε δικαστά , κύριοι ένορκοι, ο κατηγορούμενος είναι ένα κατακάθι της κοινωνίας.  Εμποδίζει να ζήσουν τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας που είναι και τα πιο αδύναμα. Δεν τους επιτρέπει να έχουν δικαιώματα στην παιδεία και την εργασία. Εξαγοράζει  συνειδήσεις  και αναγκάζει να φεύγουν από μένα άνθρωποι και να ακολουθούν τους άλλους κατήγορους. Πρέπει να τιμωρηθεί.

Ο κατήγορος σταμάτησε να μιλάει και έκατσε πάλι στην καρέκλα του. Ο δικαστής αναφώνησε:
- Ο επόμενος!
Μετά σηκώθηκε ο φασισμός . Ξεκίνησε να απαγγέλνει τις κατηγορίες.
- Κύριε δικαστά , κύριοι ένορκοι, ο κατηγορούμενος είναι ένα κατακάθι της κοινωνίας.
Εμποδίζει την ενδυνάμωση της άριας φυλής, την νίκη εναντίον κάθε άλλου που είναι κατώτερός μας. Είναι επικίνδυνος. Εξαγοράζει συνειδήσεις  και αναγκάζει να φεύγουν από μένα άνθρωποι και να ακολουθούν τους άλλους κατήγορους. Πρέπει να τιμωρηθεί.
Ο κατήγορος σταμάτησε να μιλάει και έκατσε πάλι στην καρέκλα του. Ο δικαστής αναφώνησε:
- Ο επόμενος!
Μετά σηκώθηκε ο φιλελευθερισμός.  . Ξεκίνησε να απαγγέλνει τις κατηγορίες.
- Κύριε δικαστά , κύριοι ένορκοι, ο κατηγορούμενος είναι ένα κατακάθι της κοινωνίας.  Εμποδίζει την ανάπτυξη της ελευθερίας του ατόμου επάνω στην ελευθερία των άλλων κατήγορων. Βοηθά τους εχθρούς μας. Εμποδίζει την ανεξέλικτη δίχως υποχρεώσεις ελευθερία μας. Εξαγοράζει συνειδήσεις  και αναγκάζει να φεύγουν από μένα άνθρωποι και να ακολουθούν τους άλλους κατήγορους. Πρέπει να τιμωρηθεί.
Ο κατήγορος σταμάτησε να μιλάει και έκατσε πάλι στην καρέκλα του.
Ο δικαστής γύρισε προς τον κατηγορούμενο και τον ρώτησε:
- Τι έχεις να πεις για όλα αυτά;
Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε και με παρρησία απάντησε.
- Κύριε δικαστά, έχουν δίκιο. Είμαι ένοχος.
- Μα, πριν από την δίκη, στο καφενέ,  είπαμε ότι θα πεις είσαι αθώος. Καλά δεν πειράζει το λέω εγώ. Είσαι αθώος!
- Όχι κύριε δικαστά. Είμαι ένοχος. Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, πείτε μου την ποινή μου να την εξαγοράσω και να φύγω. Έχω και άλλο δικαστήριο να πάω.
Η ποινή απαγγέλθηκε και ο κατηγορούμενος την εξαγόρασε.
Η δίκη τελείωσε και καθώς έβγαιναν οι 5 κατήγοροι από την πόρτα ο  ένας κατηγορούσε τον άλλον για την αποτυχία. Ήταν μια δίκη που ο κατηγορούμενος πλήρωσε το τίμημα αλλά οι κατήγοροι δεν ήταν δικαιωμένοι. 
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1069.html#.UEsiGSLhdj5