Σ΄αυτό το ιστολόγιο θα διαβάσετε εκτός των άλλων και την ιστορία του χωριού Αραχναίο που βρίσκεται στο Νομό Αργολίδας.



Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

37. Ιστορικά γεγονότα Ιουλίου (5-16)1822

5 Ιουλίου 1822 ο Μαχμούτ Δράμαλης Πασάς με 55.000 στρατό, Τούρκους και Αλβανούς και 65 Τηλεβόλα κατέλαβε την Πόλη της Κορίνθου και συνέχισε την προέλαση του προς το Άργος. Στο Κεφαλάρι του Άργους βρίσκονταν τότε οι Έλληνες, 9.000 άνδρες υπό τις διαταγές των Οπλαρχηγών Αντωνίου, Κωνσταντίνου και Γεωργίου Μαυρομιχάλη, Γρηγορ. Παπαφλέσσα, Αναγνωσταρά, Δημητρίου Παπατσώνη, Γεωργίου


84

Δαρειώτη, Πσναγιώτου Κεφάλα, Ιωάννου Δαρειώτη, Μητροπέτροβα Γαλάνη και Αθανασούλη Κουμανδουράκη, Διονυσίου Μούρτζινου, Γεωργία Γιατράκου, Νικολάου Γιατράκου, Αθανασίου Σιώρη, Τζανέτο Χριστοπούλου, Νικολάου Ζαριφοπούλου, Ανδρέου και Αντωνίου Κανδάκη Γεωργίου Λύκου (του και Χελιώτη) και Χριστόδουλου Ποριώτη.

Άλλοι τρεις χιλιάδες Έλληνες βρισκόντουσαν στρατοπεδευμένοι στου Μύλους, οι οποίοι διέθεταν και 35 Τηλεβόλα. Στις 11 Ιουλίου οι Έλληνες οχυρώθηκαν στην Παναγία, στην Ανατολική πλευρά της Λάρισας, ο δ. Γεώργιος Λύκος και άλλοι οπλαρχηγοί διατάχθηκαν να καταλάβουν τους λόφους δυτικά της Λάρισας Αργούς.

Στις 16 Ιουλίου έγινε μεγάλη μάχη στην οποίαν πήραν μέρος ο Γεώργιος Λύκος με 200 Κορινθίους. Μετά την δυσμενή έκβαση της Μάχης αυτής όλοι οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Κεφαλάρι και στους Μύλους.