Επειδή η προηγούμενη χρονιά και αυτή επίσης έχουν δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς σε θέματα υγείας θα θέλαμε να σας προβάλλουμε κάποιους αστεροειδείς οι οποίοι αφορούν συγκεκριμένα θέματα υγείας ώστε να τους ερευνήσετε στα κοσμογράμματά σας και πιθανόν να λάβετε κάποιες απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους.
Ο πρώτος αστεροειδής τον οποίο θα σας προβάλλουμε είναι ο Ασκληπιός (Aesculapia = 1027) από το βιβλίο " Αστεροειδείς: Έρως, Ψυχή, Σαπφώ" των εκδόσεων Ηλίανθος των αστρολόγων Λίλιαν Σίμου, Περικλή Καραμήνα και Ευγενίας Σούρδη.
1.- Aesculapia = 1027 = Ασκληπιός
Ανακαλύφθηκε από τον αστρονόμο George Van Biesbroeck στις 11 Νοεμβρίου 1923. Το πρώτο όνομα καταγραφής ήταν 1923 YO11. Η διάμετρός του είναι 32,2 χιλιόμετρα και η περιστροφή του 5,59 έτη.
Ορφικός Ύμνος Ασκληπιού
Ἰητὴρ πάντων, Ἀσκληπιέ, δέσποτα Παιάν, θέλγων ἀνθρώπων πολυαλγέα πήματα νούσων, ἠπιόδωρε, κραταιέ, μόλοις κατάγων ὑγίειαν καὶ παύων νούσους, χαλεπὰς κῆρας θανάτοιο, αὐξιθαλής, ἐπίκουρ', ἀπαλεξίκακ', ὀλβιόμοιρε, Φοίβου Ἀπόλλωνος κρατερὸν θάλος ἀγλαότιμον, ἐχθρὲ νόσων, Ὑγίειαν ἔχων σύλλεκτρον ἀμεμφῆ, ἐλθέ, μάκαρ, σωτήρ, βιοτῆς τέλος ἐσθλὸν ὀπάζων.
Ιατρέ πάντων, Ασκληπιέ, δέσποτα Παιάνα, εσύ που καταπραΰνεις των ανθρώπων τα οδυνηρά κακά των νόσων, καταπραΰντικέ, ένδοξε, έλα φέροντας υγεία και αναχαιτίζοντας τις ασθένειες, τις φοβερές συμφορές του θανάτου, εσύ ω καρπερέ, αρωγέ, άκακε, καλόμοιρε, του Φοίβου Απόλλωνα γερό βλαστάρι ένδοξο, εχθρέ των ασθενειών, εσύ που έχεις ομοκρέβατη την άμεμπτη Υγιεία, έλα, μακάριε, σωτήρα, παρέχοντας ευτυχισμένο τέλος της ζωής.
Μυθολογία
Ο Ασκληπιός ήταν Θεός της Ιατρικής, γυιος του θεού Απόλλωνα και της Κορωνίδας, θυγατέρας του βασιλιά της Θεσσαλίας Φλεγύα.
Ενώ η Κορωνίδα είχε στα σπλάχνα της τον Ασκληπιό, παντρεύτηκε τον Ίσχυ, γυιο του Ελάτου από την Αρκαδία.
Ο θεός Απόλλων θύμωσε, όταν έμαθε την είδηση από τον έμπιστό του Κόρακα, που τον είχε αφήσει να φυλάει την Κορωνίδα και έκανε τον Κόρακα πουλί με χρώμα μαύρο και έστειλε την αδελφή του την θεά Αρτέμιδα, να σκοτώσει την Κορωνίδα. Ο θεός Απόλλων πήρε, όμως, την τελευταία στιγμή, από τα σπλάχνα της τον Ασκληπιό και τον έδωσε στον Κένταυρο Χείρωνα να τον μεγαλώσει. Στο Πήλιο, ο Κένταυρος Χείρων έμαθε στον Ασκληπιό την κυνηγετική τέχνη και την ιατρική επιστήμη.
Ο Ασκληπιός ήταν τόσο καλός στην Ιατρική, ώστε πολλές φορές είχε σώσει άτομα από τον θάνατο. Ο θεός Πλούτων φοβήθηκε, μήπως ο Ασκληπιός κάνει τους ανθρώπους αθάνατους και έπεισε τον θεό Δία να τον κατακεραυνώσει.
Ο θεός Απόλλων εξοργίστηκε που του σκότωσαν τον γυιο του και, για αντίποινα, σκότωσε τους Κύκλωπες, που είχαν κατασκευάσει τον κεραυνό στον θεό Δία.
Οι Έλληνες των αρχαιότερων χρόνων θεωρούσαν τον Ασκληπιό άνθρωπο και όχι θεό και έτσι αναφέρεται από τον Όμηρο, ο οποίος γράφει, στην Ιλιάδα, ότι οι δύο γιατροί του στρατεύματος των Ελλήνων, ο Μαχάων και ο Ποδαλείριος, ήταν γυιοι του. Αργότερα, όμως, ο Πλάτων, ο Πίνδαρος και άλλοι τον προσαγορεύουν θεό.
Υπήρχαν σε όλην την Ελλάδα Ασκληπιεία και έλεγαν ότι η θεραπεία οφειλόταν, στην αρχή από τον Ασκληπιό, στο αίμα της θεάς Αθηνάς από την δεξιά αρτηρία της, γιατί το αίμα τής αριστερής ήταν θανατηφόρο. Αυτή η θεραπεία δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί. Όμως η θεραπεία στα Ασκληπιεία οφειλόταν, αργότερα, σε απλά υγιεινά μέσα: νηστείες, καθαρμούς, εξαγνισμό και στην συνέχεια επακολουθούσε ε γ- κ ο ί μ η σ η δηλαδή οι ασθενείς κοιμόντουσαν επάνω σε προβιά χοίρου ή κριαριού και έλεγαν το όνειρο που είδαν, το επόμενο πρωί, στους γιατρούς του Ασκληπιείου, οι οποίοι το ερμήνευαν και έδιναν την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή.
Το σημείο του κοσμογράμματός μας, λοιπόν, στο οποίο βρίσκεται ο Ασκληπιός και μάλιστα η ζωδιακή μοίρα που καταλαμβάνει, φανερώνει, τί δυνατότητες ίασης και αυτoίασης υπάρχουν σε εμάς και με ποιον τρόπο μπορούμε να τις προσεγγίσουμε. Δείχνει, επίσης, τα συστήματα της υγείας, τα συμπτώματα και τις φυσικές καταστάσεις. Οι όψεις θα δείξουν τα σημεία που θα παίξουν ρόλο για την θεραπεία.
Θα πρέπει, μάλιστα, τα άτομα που ασχολούνται με τις εναλλακτικές θεραπείες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα του Αστεροειδούς Ασκληπιού.
Πάντοτε, οι μύθοι, έχουν απεικόνιση στον τετραγωνισμό του κύκλου, με την μορφή του Ζ, όπως έχω αναφέρει και όχι με την μορφή του τετραγώνου, όπως συνηθίζαμε μέχρι σήμερα.
Ο Ασκληπιός, σαν θεότητα, είναι σίγουρα τοποθετημένος στο ζώδιο της Παρθένου, γιατί το ζώδιο της Παρθένου, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει σχέση με τα προβλήματα υγείας, που μας παρουσιάζονται ξαφνικά. Άρα, μία πάρα πολύ καλή θέση του Ασκληπιού, πιθανόν, να βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου με πιθανή αδυναμία στο ζώδιο των Ιχθύων, γιατί οι δύο συγκυβερνήτες των Ιχθύων, από έξαρση, ο θεός Πλούτων και ο θεός Δίας, τον θανάτωσαν.
- Ποιος, όμως, ήταν ο πατέρας του Ασκληπιού;
- Ο θεός Απόλλων.
- Και ποια ανέλαβε την τιμωρία της Κορωνίδας;
- Η θεά Άρτεμις.
Και οι δύο, όπως γνωρίζουμε, έχουν καθαρή σχέση με τα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη στο αρχαιοελληνικό σύστημα των Κυβερνήσεων στα ζώδια.
Αλλά ας συνεχίσουμε:
- Πού εμπιστεύτηκε ο θεός Απόλλων την μόρφωση του Ασκληπιού;
- Στον Κένταυρο Χείρωνα, που σίγουρα βρίσκεται σε αντίθεση με τους Διδύμους και είναι η θέση του στο ζώδιο του Τοξότη, σε τετραγωνισμό με την Παρθένο.
- Στην συνέχεια, τι κατασκεύασε ο Ασκληπιός;
- Νοσοκομεία.
- Σε ποιο ζώδιο βρίσκονται τα νοσοκομεία;
- Σίγουρα στο ζώδιο των Ιχθύων.
Ο Ασκληπιός, λοιπόν, δημιούργησε Ασκληπιεία και οι κυβερνήτες, από Έξαρση, των Ιχθύων, θεός Πλούτων και θεός Δίας τον θανάτωσαν για να μπορεί να σταυρώνεται το ανθρώπινο γένος στον Μεταβλητό σταυρό, ο οποίος, Μεταβλητός σταυρός είχε να κάνει με τα κατώτερα Ελληνικά μυστήρια.
Στον Μεταβλητό σταυρό, ανήκουν οι Κατιόντες οίκοι (3ος, 6ος, 9ος και 12ος) και εκεί τοποθετούνται, σύμφωνα με την μεταφυσική ανάλυση ενός κοσμογράμματος, οι εμπειρίες που συλλέγουμε από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας, είναι δηλαδή, οίκοι μαθητείας και φύσεως.
Ο Ασκληπιός ήταν ένας θεός που έπρεπε να λύσει τα ανθρώπινα προβλήματα, που παρουσιάζονταν, και σίγουρα ο μύθος, για να μπορεί να σταθεί, σε αρχετυπικό επίπεδο, έπρεπε να περιλαμβάνει την Μεταβλητή Τετραπλότητα.
Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη ανάλυση ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κάποια προβλήματα που μπορούν να υπάρχουν στο κοσμόγραμμά μας.
Υγιαίνετε!!!