Σ΄αυτό το ιστολόγιο θα διαβάσετε εκτός των άλλων και την ιστορία του χωριού Αραχναίο που βρίσκεται στο Νομό Αργολίδας.



Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Πανσέληνος Ιχθύων

 Η Πανσέληνος των Ιχθύων θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στις 8 μοίρες και 57΄πρώτα λεπτά του ζωδίου της Παρθένου, στις 10:18 π.μ. ώρα Ελλάδας. Άρα δεν θα είναι ορατή στον νυχτερινό ουρανό μας  και δεν θα μπορούμε να την απολαύσουμε.  Τα  άτομα – Ιχθύες σε ζώδιο, Ωροσκόπο ή Δυναμικότητα-, συνήθως, μιλούν την συμπαντική, παγκόσμια γλώσσα και είναι αρωγοί, βοηθοί του κόσμου. Οι παγκόσμιες, ανθρώπινες συνθήκες βιώνονται μέσω της ατομικής προσωπικότητάς τους.

Η μεταφορά του εξωτερικού στο εσωτερικό είναι δυνατόν να οδηγήσει την προσωπικότητα σε αρχέγονη κατάσταση. Εδώ έχουμε τέλεια καταστροφή των μορφών με αποτέλεσμα την υπερίσχυση του ατόμου απέναντι σε ό,τι είναι αμορφοποίητο.
Το ζώδιο των Ιχθύων αντιπροσωπεύει την αγάπη, την φαντασία, το Θείο, την τέχνη, την διαίσθηση και τις ιδέες.
 
Η βασική νότα της Πανσελήνου των Ιχθύων και της 12ης πύλης που καταλαμβάνει είναι:

«Πατέρα, όχι το δικό μου αλλά το δικό Σου θέλημα θα γίνει».


και μέσα από αυτήν την διαδικασία τα άτομα Ιχθύες τάσσονται στην υπηρεσία του κόσμου.
Όμως, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτές τις ποιότητές τους, πρέπει να αποδεσμευτούν από τις προσωπικές ιδιαιτερότητες της κατώτερης προσωπικότητάς  τους, εξαγνίζοντάς τις σε ανώτερες.
Αυτό όμως, δεν είναι το ζητούμενο μόνον στα άτομα των Ιχθύων αλλά και σε όλα τα άτομα.
Άλλωστε αυτό σημαίνει και το ιδεόγραμμα των Ιχθύων.

Αποτελείται από δύο ψάρια τα οποία εκφράζουν: το ένα την εκφρασμένη ψυχή και το άλλο την θεϊκή ψυχή μας, οι οποίες ενώνονται με «χρυσή χορδή»


συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο το πνεύμα και την υλικότητα.
Οι σπερματικές σκέψεις που πρέπει να μας εμπνέουν σε αυτήν την Πανσέληνο είναι:
αυτοθυσία, ισορροπία, ανιδιοτέλεια, αγάπη, αφοσίωση.
Ο άθλος του Ηρακλέους που αντιπροσωπεύει την πανσέληνο των Ιχθύων είναι «Τα βόδια του Γηρυόνη»
Ας μάθουμε τον μύθο:
Ο Γηρυόνης ζούσε στην Ερύθεια. Ήταν βασιλιάς της και τερατόμορφος. Είχε τρία κεφάλια, τρία σώματα και έξι χέρια. Κρατούσε παράνομα ένα κοπάδι από σκουροκόκκινα βόδια.
Τα βόδια σε ένα εσωτερικό, μεταφυσικό επίπεδο φανερώνουν την αδάμαστη, ζωώδη, επικίνδυνη, όταν είναι απειθάρχητη φύση, που γίνεται πολύ χρήσιμη, όταν δαμαστεί. Μάλιστα, στον Ταοϊσμό και στον Βουδισμό Τσαν το χρώμα των βοδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν το βόδι απεικονίζεται ολότελα μαύρο φέρει τα πάρα πάνω αρνητικά χαρακτηριστικά. Όσο όμως η διαδικασία τιθασεύσεώς του προχωρεί και αποβάλλονται τα κατώτερα ένστικτα, το βόδι, γίνεται βαθμιαία λευκό και στο τέλος εξαφανίζεται πλήρως, καθώς οι φυσικές συνθήκες υπερβαίνονται.
Βοσκός του κοπαδιού του ήταν ο Ευρυτίων (εύρος + τίω = μεγάλη προσφερόμενη τιμή) που είχε για σκύλο του κοπαδιού τον Όρθρο, γυιο του Τυφώνα και της Έχιδνας, ο οποίος είχε δύο κεφάλια.


Τυφών και Έχιδνα
Ο σκύλος σε μεταφυσικό επίπεδο συμβολίζει την περίοδο του άχρονου ή χάους, δείχνει τον θάνατο αλλά και την ανάσταση, την αναγέννηση.
Η Πανσέληνος των Ιχθύων είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι μας φέρνει αυτό το νόημα: του ζωώδους θανάτου και της εξελιγμένης επαναγεννήσεώς μας ώστε να μας προσφερθεί η μέγιστη προσφερόμενη τιμή.
Τα δύο, μάλιστα, κεφάλια του Όρθρου φανερώνουν την Αρχή της Δυαδικότητας η οποία μας δίνει την δυνατότητα της κατανοήσεως του καλού και του κακού.
Όταν πλησίασε τα βόδια ο Ηρακλής, ο Όρθρος του επιτέθηκε αλλά ο Ηρακλής, με ένα δυνατό χτύπημα με το ρόπαλό του, τον εξουδετέρωσε.
Σκότωσε δηλαδή, μαζί με τον Όρθρο, τις Τυφωνικές και Εχιδνικές καταβολές που έφερε μέσα του από τους γονείς του και που, πολλές φορές, φέρουμε και εμείς μέσα μας.
Ο Ευρυτίων βλέποντας την γενναιότητα του Ηρακλέους τον παρακάλεσε να λυπηθεί την ζωή του.
Ο Ηρακλής τον λυπήθηκε και δεν τον σκότωσε. 

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Αστεροειδής Ασκληπιός (Aesculapia = 1027)

Επειδή η προηγούμενη χρονιά και αυτή επίσης έχουν δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς σε θέματα υγείας θα θέλαμε να σας προβάλλουμε κάποιους αστεροειδείς οι οποίοι αφορούν συγκεκριμένα θέματα υγείας ώστε να τους ερευνήσετε στα κοσμογράμματά σας και πιθανόν να λάβετε κάποιες απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους.

Ο πρώτος αστεροειδής τον οποίο θα σας προβάλλουμε είναι ο Ασκληπιός (Aesculapia = 1027) από το βιβλίο " Αστεροειδείς: Έρως, Ψυχή, Σαπφώ" των εκδόσεων Ηλίανθος των αστρολόγων Λίλιαν Σίμου, Περικλή Καραμήνα και Ευγενίας Σούρδη.                                  

 1.- Aesculapia = 1027 = Ασκληπιός  


Ανακαλύφθηκε από τον αστρονόμο  George Van Biesbroeck στις 11 Νοεμβρίου 1923. Το πρώτο όνομα καταγραφής ήταν 1923 YO11. Η διάμετρός του είναι 32,2 χιλιόμετρα και η περιστροφή του 5,59 έτη.

                            Ορφικός Ύμνος Ασκληπιού

ητὴρ πάντων, σκληπιέ, δέσποτα Παιάν, θέλγων ἀνθρώπων πολυαλγέα πήματα νούσων, πιόδωρε, κραταιέ, μόλοις κατάγωνγίειαν κα παύων νούσους, χαλεπὰς κῆρας θανάτοιο, αὐξιθαλής, πίκουρ', παλεξίκακ', λβιόμοιρε, Φοίβουπόλλωνος κρατερὸν θάλος ἀγλαότιμον, ἐχθρὲ νόσων, γίειανχων σύλλεκτρονμεμφ, ἐλθέ, μάκαρ, σωτήρ, βιοτῆς τέλος ἐσθλὸν ὀπάζων. 

Ιατρέ πάντων, Ασκληπιέ, δέσποτα Παιάνα, εσύ που καταπραΰνεις των ανθρώπων τα οδυνηρά κακά των νόσων, καταπραΰντικέ, ένδοξε, έλα φέροντας υγεία και αναχαιτίζοντας τις ασθένειες, τις φοβερές συμφορές του θανάτου, εσύ ω καρπερέ, αρωγέ, άκακε, καλόμοιρε, του Φοίβου Απόλλωνα γερό βλαστάρι ένδοξο, εχθρέ των ασθενειών, εσύ που έχεις ομοκρέβατη την άμεμπτη Υγιεία, έλα, μακάριε, σωτήρα, παρέχοντας ευτυχισμένο τέλος της ζωής.

                                             Μυθολογία

Ο Ασκληπιός ήταν Θεός της Ιατρικής, γυιος του θεού Απόλλωνα και της Κορωνίδας, θυγατέρας του βασιλιά της Θεσσαλίας Φλεγύα.

Ενώ η Κορωνίδα είχε στα σπλάχνα της τον Ασκληπιό, παντρεύτηκε τον Ίσχυ, γυιο του Ελάτου από την Αρκαδία.

Ο θεός Απόλλων θύμωσε, όταν έμαθε την είδηση από τον έμπιστό του Κόρακα, που τον είχε αφήσει να φυλάει την Κορωνίδα και έκανε τον Κόρακα πουλί με χρώμα μαύρο και έστειλε την αδελφή του την θεά Αρτέμιδα, να σκοτώσει την Κορωνίδα. Ο θεός Απόλλων πήρε, όμως, την τελευταία στιγμή, από τα σπλάχνα της τον Ασκληπιό και τον έδωσε στον Κένταυρο Χείρωνα να τον μεγαλώσει. Στο Πήλιο, ο Κένταυρος Χείρων έμαθε στον Ασκληπιό την κυνηγετική τέχνη και την ιατρική επιστήμη.

Ο Ασκληπιός ήταν τόσο καλός στην Ιατρική, ώστε πολλές φορές είχε σώσει άτομα από τον θάνατο. Ο θεός Πλούτων φοβήθηκε, μήπως ο Ασκληπιός κάνει τους ανθρώπους αθάνατους και έπεισε τον θεό Δία να τον κατακεραυνώσει.

Ο θεός Απόλλων εξοργίστηκε που του σκότωσαν τον γυιο του και, για  αντίποινα, σκότωσε τους Κύκλωπες, που είχαν κατασκευάσει τον κεραυνό στον θεό Δία.

Οι Έλληνες των αρχαιότερων χρόνων θεωρούσαν τον Ασκληπιό άνθρωπο και όχι θεό και έτσι αναφέρεται από τον Όμηρο, ο οποίος γράφει, στην Ιλιάδα, ότι οι δύο γιατροί του στρατεύματος των Ελλήνων, ο Μαχάων και ο Ποδαλείριος, ήταν γυιοι του. Αργότερα, όμως, ο Πλάτων, ο Πίνδαρος και άλλοι τον προσαγορεύουν θεό.

Υπήρχαν σε όλην την Ελλάδα Ασκληπιεία και έλεγαν ότι η θεραπεία οφειλόταν, στην αρχή από τον Ασκληπιό, στο αίμα της θεάς Αθηνάς από την δεξιά αρτηρία της, γιατί το αίμα τής αριστερής ήταν θανατηφόρο. Αυτή η θεραπεία δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί. Όμως η θεραπεία στα Ασκληπιεία οφειλόταν, αργότερα, σε απλά υγιεινά μέσα: νηστείες, καθαρμούς, εξαγνισμό και στην συνέχεια επακολουθούσε  ε γ- κ ο ί μ η σ η  δηλαδή οι ασθενείς κοιμόντουσαν επάνω σε προβιά χοίρου ή κριαριού και έλεγαν το όνειρο που είδαν, το επόμενο πρωί, στους γιατρούς του Ασκληπιείου, οι οποίοι το ερμήνευαν και έδιναν την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή.